Do Something...

Do Something...
...είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι...

«Τα καλά νέα έφτασαν με τους λογαριασμούς του νερού!»






«Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών είχε την ιδέα να βάλει μέσα στους λογαριασμούς ύδρευσης, που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι στον δήμο, και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο με απλά λόγια εξηγεί τις υποχρεώσεις μας και τα δικαιώματα των ζώων. Να εξηγεί δηλαδή πως τα αδέσποτα και τα κατοικίδια, πονούν, πεινούν και διψούν, όπως και εμείς, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με σκληρότητα λες και πρόκειται για άψυχα αντικείμενα.
Ο Δήμος Πέλλας αποδέχτηκε με χαρά αυτή την λαμπρή ιδέα και έδωσε τη σχετική άδεια ώστε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης να συμπεριλάβει το φυλλάδιο αυτό, που προάγει τη φιλοζωία. Μετά από κόπο, τρέξιμο και αναβολές οι δραστήριοι φιλόζωοι εθελοντές των Γιαννιτσών κατάφεραν να κάνουν πράξη αυτό, που αρχικά είχαν μόνο ως σκέψη. Ο χορηγός βρέθηκε, το φυλλάδιο εκτυπώθηκε, και μέσω των λογαριασμών έφτασε σε κάθε σπίτι.
Ίσως να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής κάποιων και την επόμενη φορά που θα προσπεράσουν ένα αδέσποτο, να μην αδιαφορήσουν… Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών και ο Δήμος Πέλλας πρωτοπορούν και μας δείχνουν πως με απλές δράσεις μπορούμε να κάνουμε εκείνους, που απορούν για την φιλοζωία μας, να αντιληφθούν το μεγαλείο της σωστής συνύπαρξης με τα ζώα.»

πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου