Do Something...

Do Something...
...είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι...

Απολογισμός για τον Αδέσποτο και το παγκάκι της Εύας



Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013, μπροστά στο Πολύκεντρο ο Αδέσποτος μάζεψε τους φίλους του. Μικρούς και μεγάλους. Η Εύα Ιεροπούλου με τη μπάντα της, τη Family Sound Machine, τους ταξίδεψε όλους στις σελίδες ενός βιβλίου. Αυτού με το παγκάκι, που τ’ όνειρό του ήτανε να γίνει βάρκα. Στο βιβλίο μπορεί να μην τα κατάφερε. Τα πήγε όμως περίφημα στην πραγματικότητα αρμενίζοντάς τους όλους στις μουσικές, τις όμορφες εικόνες και τα νοήματα της ιστορίας.
Σε μια καθημερινότητα φτωχική από ερεθίσματα, ποιότητα και αισθητική, σε μια καθημερινότητα φορτωμένη προβλήματα κι ασχήμια, ο Αδέσποτος κατάφερε να ομορφύνει ένα απόγευμα της πόλης μ’ αυτήν την ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση.
Η Εύα Ιεροπούλου είναι η τελευταία στον κατάλογο, φίλη του Αδέσποτου. Στον κατάλογο που όλο και μεγαλώνει. Κι αυτός δικαιούται να καμαρώνει για το πλήθος των επώνυμων ανθρώπων του παιδικού βιβλίου, που τον αγκαλιάζουν και τον στηρίζουν: Παυλίνα Παμπούδη, Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Αγγελική Βαρελά, Σοφία Ζαραμπούκα …
Στο μεταξύ οι άνθρωποι του Συλλόγου θα συνεχίσουν να υφίστανται ερωτήσεις του τύπου:
«πότε θα μαζέψετε τα σκυλιά από τον πεζόδρομο,
….από την πλατεία, …τα κουτάβια που δεν ξέρω τι να κάνω….»
σα να είναι αυτός ο υπεύθυνος για τη θλιβερή εικόνα των αδέσποτων μέσα κι έξω από την πόλη. Σα να είναι δημόσια υπηρεσία, με στελέχωση και μέσα ! Ο Σύλλογος που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για να πάψει αυτό το όνειδος. Να μικρύνει η ντροπή της κοινωνίας, να ισχύσει ο Νόμος, αφού η ανθρωπιά λείπει. Αυτός ο Σύλλογος που καλείται να κάνει τον ανάποδο βροχοποιό όταν ο ουρανός βρέχει αδέσποτα…
Γι αυτό η Παιδεία είναι η ελπίδα...
Αυτές τις θλιβερές, μαύρες μέρες του μεγάλου συνολικού κατήφορου της πατρίδας, μόνο αυτή θα μας σώσει…
Μ΄ αυτά και με τ’ άλλα, το απόγευμα μιας Παρασκευής του Σεπτέμβρη ο Αδέσποτος έκανε παρέα σ’ ένα παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα.
Για το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών Κική Δημητριάδου

Το βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου «το παγκάκι του ήθελε να γίνει βάρκα’’ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου